Ritmosi u Ohridu (gradu), na Ohridu (jezeru)


Gde smo bili i šta smo radili?

Od 14. do 17. jula 2011. godine Ritmosi su se odlučili na još jedno putovanje, ovoga puta uz veoma bogat salsa program i mnoštvo vansalsastičnih aktivnosti. U pitanju je bilo poznato makedonsko letovalište Ohrid, a tih dana je grad postao pravo leglo zaluđenih salserosa. Slušala se i igrala salsa na svakom mestu (na kopnu, vodi i u vazduhu) , odmerile su se sportske snage salsa škola iz različitih krajeva bivše nam i drage SFRJ, a uhvatilo se vremena i za plandovanje na plažama i uživanje u lepotama ovog starog makedonskog grada.

U centru pažnje je naravno bio prvi Ohrid Salsa Summer festival na koji su se Ritmosi i Ritmos prijatelji odazvali u ogromnom broju. Mogle su se čuti i videti  korisne stvari za salsa plesače na svim nivoima, a pored salse  držani su i časovi rumbe, sona, regetona, kao i časovi kubanskog muzičkog obrazovanja (ritam i melodija). Kratki segmenti sa završetka određenih časova se mogu pogledati na sledećoj playlisti: http://www.youtube.com/playlist?list=PLF77BA57307EBE18B . Ne smemo naravno zaboraviti ni fenomenalni kabere nastup naše regeton, dance hall ekipe, koja je zagrejala atmosferu do tačke ključanja i izazvala nekoliko srčanih problema.

Svi stari Ritmosovi članovi su se obradovali kada su na sceni ponovo videli Baneta i Icku kako na samo njima svojstven način prezentuju salsa romantiku.

Osim radionica prisustvovali smo i žurkama na kopnu i  jezeru, a kao šlag na tortu je došao i završni koncert Pedrito Calvo Juniora. Na sportskim nadmetanjima osvojili smo prvu nagradu u Basketu (ipak smo mi košarkaška salsa nacija), dok su ostale muško-ženske ekipe ipak morale da prepuste trofeje našim prijateljima iz Crne Gore (da, sve su osvojili).

Šta da vam više pričamo a da ne napravimo malu knigu od ovog članka? Bilo nam je salsastično, raširili smo poznanstva na salsa sceni i to je to. Do Septembra možete da nas nađete na Adi (Cuba Caffe, subotom od 17h ), pa da odigramo taman toliko da ne zakržljamo.

Veliki pozdrav,

Ritmos Del Mundo

Ovaj unos je objavljen pod Putovanja. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s