Da nam živi, živi rad


Danas je Prvi maj-svetski dan rada. Iako u našoj zemlji apsolutno nema razloga za praznovanje (25% nezaposlenih, i preko 50% nezaposlenosti kod mladih do 35 godine), a i oni što rade ne znaju da li da se vesele ili plaču, izletišta su prepuna, roštilj miriše, vreme fantastično… Za razliku od srpske privrede, srpska salsa ne mora da brine. Nova radna mesta se otvaraju kao na traci (nova mesta za žurke, nove salsa škole). Tako da bi jedan pošteni salsero, ukoliko bi obilazio sva mesta, imao bi i više nego puno radno vreme. Kako vreme biva sve lepše i lepše biće i terenskog rada na otvorenom, a dolaskom leta odlazimo i na službena pitovanja.
Ove godine Prvi maj se zalepio za pravoslavni Uskrs, tako da je cela Srbija (skoro cela) na kolektivnom raspustu. Taj raspust je zahvatio i brojne salsa škole (pa i Ritmos Del Mundo), ali i brojne žurke širom grada.
Međutim prateći dešavanja po društvenim mrežama, shvatio sam da su salserosi mnogo vredni ljudi. I pored odmora, roštilja, nosiće se salsa muzika sa sobom. Tako, dok se pali roštilj vežbaće se osnovni korak sona ili nekog Orishe, a kada prvi ćevap završi u rukama salserosa, u debelom hladu vežbaće se exibila (jer to možete odigrati jednom rukom dok drugom žderete ćevap). Toliko salserosima nedostaje rad na salsi, da bi im i Japanci pozavideli.
Lepo se provedite za ove praznike, kalorije skidamo od 7.maja, a onda na vrhunskom nivou finiširamo sezonu 2012/13.

Ovaj unos je objavljen pod Nekategorizovano. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s