Ispovest jednog salsaholičara


Prvo vidite salsu. U klubu, na TV-u, kaže vam drug za nju. Onda želite da probate. Ali niste sigurni. Možda imate dve leve noge, možda to ipak nije za vas. Onda se nekim čudom desi da pokušavate da odigrate neki korak. I, navučeni ste. Ubrzo, ne možete, i ne želite da zamislite život bez salse.

SALSAHOLICARI u Stutgartu 2014Dolazite na salsu svaki dan. Deset puta dnevno. Pronalazite njen ritam u svemu; od vetra do zvuka automobila. I igrate. Stojite na semaforu i pomerate noge. Vozite se prevozom sa slušalicama u ušima, slušate salsu, jer, naravno, na telefonu nemate više mesta za drugačiju muziku, i pokušavate da odigrate nešto što do tada niste probali. I tek kada primetite da vas ostali putnici čudno gledaju, shvatite da niste to odigrali samo u svojoj glavi.

Kada shvatite da ste vrtoglavo upali u salsa svet i da su šanse da se iz njega izvučete jako male počinjete sa salsaholičarskim žurkama. Najveci zavisnici od salse se nalaze tamo gde nije bitno kako se zovete, odakle ste i čime se bavite. Tamo odlazite da svoju salsu podelite sa drugima. Da je igrate i o njoj pričate.

Kažu nam da smo zavisnici, salsa sekta, zaludjenici, oni tamo sto se blesave po ulici. I jesmo. To je nas život. Salsa je deo nas, našeg bica, naseg genetskog koda i programirani smo da plesemo. Mi smo salsa zavisnici i time se ponosimo! Jer život nije uvek lak. Ponekad je dosadan. Ponekad nepravedan. Ponekad tmuran i siv. Ali ako život začinimo sa malo plesa uz dobru muziku, možda on dobije jos neku boju. Jer život je jedan, i jedino sto mozemo da uradimo je da ga otplešemo.

Lana Vićovac se ovim tekstom uključuje u blogersku Ritmos ekipu i upravo vas poziva da nam se PRIDRUŽITE!!!

Ovaj unos je objavljen pod Nekategorizovano. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s