Prvi korak…


Sećam se njenog prvog koraka…

Sve što nam treba, da bi istinski bili srećni, je svuda oko nas. Zašto onda dozvoliti da svaka sekunda koja tek dolazi, bude uzalud potrošena?

Ko si ti?
Šta je to što zaista voliš?
Što te čini zadovoljnim?

Otvori oči. Svoje srce.

Dopusti da sve te divne stvari, i osobine, koje kriješ u sebi, izađu napolje. Na površinu. Nemoj se plašiti da budeš to što zaista jesi. Neka svako oko tebe vidi to što ti ponosno nosiš svaki svoj dan.

Nemoj sumnjati u sebe.

Daj sebi šansu da budeš sve to što želiš. Jer vredi! Naposletku, šta možeš izgubiti? Ponekad, a možda i mnogo puta više od toga, ćeš se pozitivno iznenaditi. Koliko sjajnih i zanimljivih stvari ćeš tako privući ka sebi. Ljudi. Ko smo mi bez drugih ljudi oko nas? Prema kojima ćemo biti fini. Ponašati se onako kako se jedno ljudsko biće ophodi prema drugome. Dopusti sebi da otkriješ sve svoje dubine.

Ko zna šta sjajno sve leži u tebi!

Svi oni ti u tome mogu beskrajno mnogo pomoći. Ti njima takođe. Jedni drugima bi trebalo da budemo podrška! Nekada je samo i reč dovoljna. Izgovori je! Nemoj da prećutiš svoju misao! Dopusti da ona uđe u tuđe srce. Da ga ogreje i ohrabri. Pruži mu utehu. Snagu. Pohvali. Osećaj! Nauči da vidiš što šire. Što bolje. Da li znaš koliko takvih istih reči će se vratiti i tebi?

Kako, ako ne probaš?

Ako ne pokušaš i ne daš nešto od sebe? Samo jedan zagrljaj. Osmeh. Koliko puta si osetio da bi samo dodir nečijih ruku oko tvoga tela, mogao da promeni ceo tvoj dan? Tvoje raspoloženje. Zašto štedeti na nečemu tako divnom, kada to svi imamo u izobilju svuda oko nas? Pruži ruku! Sačekaj drugi dlan da priđe. Čvrsto stegni, ako osetiš da je takva pomoć to što želi. Pomiluj, ako je nežnost ono što traži. Dozvoli da budeš, uvek, što bolji čovek. Da takve iste imaš oko sebe. Veruj! Jer vera se uvek vrati. A nada ne prestaje ni onda, kada misliš da je sve gotovo. Ne postoje tvrđave koje su neosvojive! Pitanje je samo, koliko jako ti želiš da ih osvojiš?

Nauči i da gubiš. Jer, pravi pobednik, ne izlazi uvek uzdignute glave. Uči iz svojih grešaka! Jer, svi mi ih pravimo. Kada vidiš da si načinio neku, znaćeš da si pokušao nešto da ostvariš.

A to je već sasvim odličan početak jedne tvoje nove, možda i najlepše priče.

Nemoj se stideti da kažeš Izvini. Volim te. Sviđaš mi se. Sve te rečenice koje živiš i osećaš u sebi. Šta su one ako se ne izgovore? Ne kažu? Da li se i tako isto računa? Svaki je korak šansa. Dozvoli sebi da ih što više praviš, onako kako tvoj osećaj iznutra ti kaže. Ništa nije uzalud!
Svi mi, i ti i ja i ona, vredimo! Mnogo. Pogledaj oko sebe. Ponekad, sve ono što želiš, je već toliko blizu, oko svih nas. Šansa da ostvariš svaku svoju želju. Svoj san. Da li sanjaš? Želiš? Onda znaš i da možeš. Budi hrabar! Nije teško biti fin. Nije teško biti čovek. Imati sve ono što jednoj osobi treba. Sve to nam je već samo dato. Pronađi sebe, da bi te svi ti drugi, koje toliko želiš u svojoj blizini, lakše našli. Lakše došli do tebe. Videli tvoje pravo lice. Tvoju pravu vrednost.

Budi strpljiv! Radi na sebi!

Na svojim snovima, željama. Na svemu tome što tebe istinski čini srećnim. Podeli svoje sekunde sa svima! Jer, kada si sam, sve to što možeš da imaš, vredi ipak jako, jako malo. Vrednost je nešto na šta se drugačije gleda. Nauči to! Da ceniš. I paziš to što voliš! Jer, i ti voliš kada neko to radi za tebe, zar ne? Zajedno možemo sve! Budi deo toga. Jer, kako da se nađemo, ako sve ostane unutra, nikada neizgovoreno? Nikada učinjeno. Nikada pokušano…
Posle svoja dva, tri koraka koja je sama napravila, pala je na tepih prekriven obiljem igračaka. Njen svet! Do malo pre toga, sasvim isti kao i svakoga dana unazad. A sada, posle toga, nešto sasvim drugačije i novo. Osmeh koji krasi njeno lice! Bez obzira što je pala posle prvog pokušaja, ona će to uraditi opet. Odmah! Vidim to u njenim očima. Tu radost i sreću koju je otkrila. Neki novi svet! Nešto što je promenilo sve za nju toga dana. Te sekunde…

Početna grupa salse.
19.10.2016. u 21:00h ( sreda 21h , petak 21h )

Život je jedan, otplešimo ga!
Ritmos Del Mundo

Ovaj unos je objavljen pod Tekstovi i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Jedno reagovanje na Prvi korak…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s