ŽIVOT POSLE SALSE


Svako ko se ikada bavio nekim plesom zna da u nekom trenutku taj bezazleni hobi postaje divno, opsadno stanje koje menja vaš pogled na svet i čini da obične stvari vidite u nekom drugačijem svetlu.

Salsa menja život! Verujete mi na reč. Verujete na reč svakome ko je ikada ispred ogledala odigrao tih osam koraka. Pa, kao nekakvo upozorenje svim budućim pripadnicima naše divne sekte evo par stvari koje neće biti iste nakon što krenete na salsu.

  1. MUZIKA NA VAŠEM TELEFONU

Prvo počne sa par pesama koje su vam se svidele na zagrevanju. Instruktor vam je prebacio muziku na USB! Salsa muzika već zauzima bar polovinu vaše memorije. Ubrzo, jedini trag vašeg presalsnog muzičkog ukusa je vaša omiljena pesma. Ali, ubrzo će i ona biti zamenjena novom salsastičnom himnom vašeg života

Upozorenje: Ako se kroz slušalice u vašim ušima sa vašeg telefona čuje uglavnom rumba, you are in too deep!

  1. PREPUN AUTOBUS POSTAJE IZAZOV

Sedam sati ujutru, otvaraju se vrata autobusa. Iz metalne kutije ispada par pospanih osoba. Ulazite. Tri koraka pa tačka. Dok se držite za šipku i stojite na jednoj nozi počinju da vam rade ramena. Levo nazad, desno napred. Baka koja sedi ispred vas sa torbom za pijacu vas gleda čudno. Nije ni bitno; sa osmehom na licu shvatate da vam je odlično počeo jedan produktivan dan.

Upozorenje: Vežbanje izolacija ramena i grudi su ok, vežbanje ruku nije prikladno za pun autobus. Izolacije kukova sačuvajte za semafor dok čekate zeleno svetlo.

  1. KUĆNI PREDMETI DOBIJAJU NOVU SVRHU

Kao muškarcu, crevo od usisivača vam predstavlja odličnu zamenu za nežnei i mekane ženske ruke. Istina, nećete dobiti osmeh i “hvala za ples” od istog ali ćete bar navežbati enćuflu koju ste radili prošli čas. A pritom ćete se ludo zabaviti dok obavljate kućne poslove. Žene! Ulazna vrata daju odlične signale za veliki broj figura. Stolica takođe pomaže kada vežbate vasilalu doble.

Upozorenje: Za vežbanje čarange na leđa stavite oklagiju, metla ruši stvari.

  1. IZLASCI U KLUBOVE I ODLASCI NA SVADBE

Prva stvar koju primetite je da se osoba pored vas uz pesmu Šabana Šaulića ne njiše u ritmu! Isto se dešava i u poznatim beogradskim klubovima. Najveća zanimacija će vam postati pogađanje na koji broj igra neko.

Savet: Gde god da ste, plesni podijum je vaš! Sada, ipak, pripadate grupi ljudi koja ima malo šire horizonte i malo drugačije shvata tu zabavu zvanu ples. Pokažite svoj talenat!

  1. DRUŠTVO

Ubrzo, društvo ćete deliti na ljude sa salse i ljude koje nagovarate da krenu na salsu. Upoznaćete svakave sudbine i svi će vam biti dragi jer kada plešemo nije bitno ko je ko.

Mala igra: Uzmite kartu sveta i stavite negde prst. U svakom kutku ove planete možete naći divne ljude koji su poput vas spremni da podele svoje znanje i radost zvanu salsa.

Nije ples samo trening dva puta nedeljno. Ples je porodica u kojoj se svi vole i poštuju. Salsa je ono što vas tera da se osmehnete rano ujutru kada otvorite oči. Salsa je ono što vas menja i činim boljim. Salsa je šareni kišobran koji vam stoji iznad glave u tmurnom i kišnom danu. A šta nama treba osim malo šarenila.

Ovaj unos je objavljen pod Nekategorizovano. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s