TRINAEST TIPOVA MUŠKARACA KOJE ĆETE SRESTI NA SALSI


Posle višemesecnog istraživanja, intervjua i psihoanalize salsa scene sa ponosom vam predstavljamo svojevrsni plesni vodič kako za žene, tako i za muškarce!

Svaka sličnost sa stvarnim likovima i dogadjajima je apsolutno i sasvim namerno slučajna.

POSMATRAČ PODA

Čak iako igra sa najatraktivnijom devojkom u klubu, ovaj tip jednostavno ne moze da odvoji pogled od poda. Jedini način za odvikavanje je da devojka poseduje malo raskošniji dekolte pa ga to natera da „iz pristojnosti“ podigne glavu, a možda je zato zapravo i spustio pogled ka podu.

PREDATOR

Suprotno od posmatrača poda, ovaj tip plesača vas gotovo neprestano i vrlo intenzivno gleda u oči, ne skrećući pogled ni jedne jedine sekunde. Zna vaše slabe tačke i može da namiriše strah.  Ima sve podatke o vama, uključujući i ime ljubimca iz detinjstva i sliku sa priredbe iz trećeg osnovne. Najbolji lek je da se pretvarate da ste posmatrač poda.

BILDER

Obično na sebi ima belu majicu bez rukava veličine XXS. Teško podiže ruke iznad ramena što ga ne sprečava da pokušava i najkomplikovanije figure. Na egzibilu obavezno stegne biceps.

NOVAJLIJA

Igra isključivo spore pesme u kojima se jasno čuju klave. Zbog manjeg broja figura koje zna, ples zapocinje na sredini pesme. Entuzijastično se osmehuje kada odigra sombrero. Omiljena pesma: No me llores

STARA GARDA

Retko se pojavljuje na žurkama jer je godinama unazad gotovo svakodnevno posećivao iste pa se odavno naigrao. Obicno se ne trudi previše kada igra jer ga mrzi. Zanimanje za ples i umeće pokazuje isključivo kada igra sa atraktivnom devojkom koju do tada nije vidjao.

ZALJUBLJENI PAR

Često se pojavljuju na zurkama, ali uvek zajedno i nikada na većoj udaljenosti od dva metra jedno od drugog. Ukoliko rešite da se okušate u plesu sa jednim od njih, mozete očekivati da neko, koliko iste večeri, napraviti vudu lutkicu sa vašim likom. Savet: izbegavati ećo.

VAKUNAMAN

Pravi nagle i oštre pokrete svim delovima tela ka devojčinom pubičnom predelu u proseku svake tri sekunde. Ozbiljno shvata rečenicu: „ako prodje vodim te kuci“. U zadnjem džepu pantalona obavezno ima maramu.  Počne baćata;  provuče par vakuna.

BLEJAČ

Prve korake salse napravio tako sto je posle par pića sa društvom zalutao na neko salsa veče u svom omiljenom klubu. Obično “ bleji“ za šankom ispijajuci piće i njišući se u nekom svom ritmu.

KOMPLIKATE

Obožava petljancije. Može se reći da pokušava da veže i odveže sve vrste mornarskih čvorova rukama svoje partnerke. Srećan je ako uspe da izvede figuru koju je upravo zamislio, devojka je srećna ako na kraju pesme ima obe ruke.

EL TIPO SENSUALE

Vreba u mračnom ćošku strpljivo iščekujuci blok baćata, baćata-kizomba, kizomba u kojem se spotlight prebacuje na njega i tada njegovo plesačko umeće dolazi do punog izražaja. Pripijenom glavom uz glavu, sa rukom negde na devojčinim ledjima, i nogom izmedju njenih nogu, obicno uči mlade, nezrele i plesno neizvajane početnice prvim koracima gorepomenute baćate;  odnosno kizombe.

SOLISTA

Ima malo slobodnije shvatanje plesa u paru. Pati od blage amnezije pa često zaboravlja s kim igra. Ukoliko bi partnerka u toku plesa svratila do šanka da popije piće, verovatno ne bi primetio da je nema.

JA OVO TRIJEZAN NE MOGU GLEDAT’

Za razliku od Vakunaman-a u zadnjem džepu umesto marame ima pljosku sa domaćom rakijom. Za svaki slučaj. Prvi deo žurke presedi; drugi deo pleše. Što je veče bliže kraju a čaša praznija to mu je broj figura koje zna veći. Ima tendenciju da poprimi karakteristike drugih tipova pa ga često možete pomešati sa Complicate majstorem ili Predatorom s tim što ovaj tip obično gleda kroz a ne u vas.

KUBANAC

Ne skida sako ni na +40.

Izvinjavamo se ljudima koji se osećaju izostavljenim iz ove podele, ljudi na salsi su ipak toliko raznovrsni da se ne mogu staviti u trinaest malih korpica. Izvinjavamo se i vama naše dame, ali bez brige, za vas spremamo posebno izdanje.

S ljubavlju Ayshah, El Guapo i Ironman

Ovaj unos je objavljen pod Nekategorizovano. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s