O nama

UG Ritmos Del Mundo se bavi promocijom afro-kubanske kulture na prostoru Srbije, kao i saradnjom sa ostalim relevantnim organizacijama na ovom polju. Svojim članovima obezbeđuje školu salse i školu ostalih afro-kubanskih plesova. Pored toga  Ritmos Del Mundo  organizuje putovanja na salsa seminare, žurke i ostale događaje koji se povezuju sa kubanskom kulturom, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Samo u poslednje godinu dana članovi UG Ritmos Del Mundo su posetili preko 20 velikih salsa događaja u zemlji i inostranstvu među kojima se posebno izdvajaju: salsa kongresi u Krakovu, Budimpešti, Beču, Rovinju, Sarajevu, Podgorici, Skoplju, salsa žurke u Budvi, Kraljevu, Novom Sadu, Čačku, Nišu, kao i brojne manifestacije organizovane i podržane od strane srpsko-kubanskih organizacija i kubanske ambasade u Beogradu.

Članovi UG Ritmos Del Mundo redovno nastupaju na raznim takmičarskim i revijalnim događajima. Svoje nastupe koriste kako bi usavršili  ples i kako bi što više ljudi upoznali sa kubanskom kulturom i mentalitetom. Što se tiče učestvovanja na takmičenjima u salsi, članovi UG Ritmos Del Mundo se mogu pohvaliti sa nekoliko zapaženih rezultata: prvo mesto na salsa takmičenju Belgrade Style 2007. i 2008. godine, četvrto mesto na takmičenju profesionalaca u organizaciji Plesnog Saveza 2007. , polufinale svetskog prvensta u ruedama  Minhen 2008., nekoliko prvih mesta na lokalnim takmičenjima u parovima i ruedama.

Svake godine Ritmos Del Mundo održi nekoliko tečajeva u inostranstvu uz brojne nastupe. Bili smo gosti u : Poljskoj, Nemačkoj, Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Skoplju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tečajeve drži desetak instruktora i plesača koji poseduju višegodišnje iskustvo kako u salsi tako i u ostalim afro-kubanskim plesovima.

Budućnost Ritmos Del Mundo-a je orjentisana na viziju društva koje je prihvatilo kubanske plesove kao vid izražavanja visokog nivoa kulturnog obrazovanja naroda . Slogan udruženja je : „ Život je jedan otplešimo ga!“